Αναρριχόμενος Εναλλακτικός Τουρισμός στο δήμο Μονεμβασιάς

Ο δήμος Μονεμβασιάς φαίνεται αποφασισμένος να αναπτύξει τις πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και μορφές τουρισμού που προσφέρονται στις περιοχές του δήμου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η ανάπτυξη της αναρρίχησης. Στην περιοχή του Ζόμπολου στην κοινότητα του Αγ. Νικολάου κοντά στη Νεάπολη Βοιών του δήμου Μονεμβασιάς, έχει ξεκινήσει από το 2008 το ενδιαφέρον για την αναρρίχηση. Σημαντικό ρόλο στη θετική πορεία που έχει σημειωθεί έχει παίξει ο γνωστός αναρριχητής Δημήτρης Τιτόπουλος. Όταν ο έμπειρος αναρριχητής επισκέφθηκε την περιοχή, διαπίστωσε αμέσως τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης του αθλήματος που προσφέρει το όρος Ζόμπολο.

Φέτος κατά το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθεί Πανελλήνια συνάντηση στο αναρριχητικό πάρκο Κάβο Μαλιάς – Ζόμπολο.

Στο πάρκο υπάρχουν πλέον διαδρομές που βρίσκονται σε τρία διαφορετικά πεδία. Το πρώτο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ζόμπολο (περίπου 7χλμ από την κοινότητα Αγίου Νικολάου), περιλαμβάνει 70 περίπου διαδρομές και είναι ήδη γνωστό σε πολλούς αναρριχητές. Έχει νότια έκθεση γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και το καλοκαίρι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Το βορειοανατολικό πεδίο βρίσκεται 300 μέτρα από το πρώτο και διαθέτει 34 διαδρομές. Είναι κατάλληλο για αναρρίχηση μετά τις 13:00 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέλος 2 χλμ περίπου βορειοανατολικά στο όρος Χιόνη δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο με 30 διαδρομές. Σ' αυτό μπορεί να αναρριχηθεί κανείς έως τις 14:00. Και στα τρία πεδία υπάρχουν διαδρομές με ποικιλία σε ότι αφορά το βαθμό δυσκολίας. Ειδικά για όσους αγαπούν τις προκλήσεις, στο πεδίο της Χιόνης υπάρχουν διαδρομές δύσκολες που δεν έχουν ακόμα «ελευθερωθεί». Οι περισσότερες διαδρομές έχουν ανοιχτεί από τον Δημήτρη Τιτόπουλο, που είχε και την επίβλεψη της δημιουργίας των πεδίων, αλλά και από τον Δ. Τσίτσικα, Γ. Τορέλι και άλλους γνωστούς αναρριχητές. Η ποιότητα του βράχου είναι εξαιρετική και η ασφάλιση των διαδρομών πυκνή γεγονός που καθιστά την αναρρίχηση σε αυτές απολαυστική και ασφαλή.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν πάνω από 70 προσκεκλημένοι αναρριχητές και ανάμεσά τους ο διάσημος Ελβετός Claude Remy. Την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου Βοιών θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον κ. Άρη Θεοδωρόπουλο και τον κ. Claude Re-my.

Οργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Μονεμβασίας μέσω του Νομικού του Προσώπου και της επιτροπής Τουρισμού, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών.

Πληροφορίες: Κος Παναγιώτης Λιβανός τηλ: 6972697754Σύνδεσμος

πηγή: http://www.news.935radio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια