Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και στη Σπάρτη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και στη Σπάρτη




ΣΠΑΡΤΗ. Στην Σπάρτη θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2015 το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και έχει την έμπρακτη υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, θυγατρικού οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ο Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού αναφέρει για το θέμα: «στο εγχείρημά αυτό συμμετέχουν εδραιωμένοι φορείς στον χώρο του ντοκιμαντέρ όπως το Φεστιβάλ Χαλκίδας, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο κοινωνίας , επιστήμης και τέχνης (CAID), το φεστιβάλ αρχαιολογικού- ιστορικού ντοκιμαντέρ “Αγών”, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύπρου, και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου».

Όπως μας ενημερώνει το μέλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Τάκης Κούρος: «Πρόκειται για ένα πανόραμα περίπου 77 ντοκιμαντέρ, ελληνικών και ξένων παραγωγών της τελευταίας 5ετίας, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα προς το παρόν. Εκτός των προβολών για το ευρύ κοινό το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδική εκπαιδευτική ζώνη για τα σχολεία. Στα πλαίσια του φεστιβάλ της Σπάρτης έχουν επιλεγεί ταινίες από την καλλιτεχνική διευθύντρια (για την και για την εκπαιδευτική ζώνη επίσης από την διευθύντρια του φεστιβάλ αλλά και τους διευθυντές πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μεσσηνίας».

Η πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης του διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 στην Καλαμάτα. Την ευθύνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είχε η Τζίνα Πετροπούλου. Το φεστιβάλ είχε μεγάλη επιτυχία σε προσέλευση κόσμου και σε ποιότητα ταινιών. Συνολικά το επισκέφθηκαν περισσότερα από 6.000 άτομα ενώ στις 5 μέρες προβολών παρακολούθησαν συνολικά 2.165 μαθητές την εκπαιδευτική ζώνη.
Ήταν ένα πολιτιστικό γεγονός που σε ακόμα και στις μεγάλες πόλεις που φιλοξενούν αντίστοιχα φεστιβάλ όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτική Ζώνη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/02/2015
Ηλιόσποροι 30′ & S.O.S Animals in Danger 25′ Ώρα: 9πμ-10:00πμ Σειρά ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων Ώρα: 10:00-11.15πμ Κνωσσός ο λαβύρινθος των μύθων 52΄Ώρα: 11:30-12.30πμ

Πρόγραμμα προβολών
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/02/15
Ώρα 17.00 Παλικάρι ( Ο Λούης Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου) του Νικόλαου Βεντούρα 92’ Ώρα 19.00 The machine that makes everything disappear By Tinantin Curchiani, 97’ Ώρα 21.00 Back to the square by Petr Lom, 83’

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/02/15
Ώρα 16.00 Rachel Simone Bitton 100′ Ώρα 18.00 ARIKA Μένιος Καραγιάννης 79’ Ώρα 19.30 “My stolen revolution ” by Nahid Persson Sarvestani, 77’ Ώρα 21.00 Sweet Dreams by Rob and Lisa Fruchtman – USA 84’
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

πηγή: www.notospress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια