2ο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» 2018

2ο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» 2018

sparti pagkosmia poli 2018To τριήμερο 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη». Πρόκειται για έναν θεσμό που διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και σύμφωνα με τους διοργανωτές έρχεται να υπηρετήσει τον πολιτισμό και την τέχνη, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων και συλλόγων.
Παραστάσεις, συναυλίες, δράσεις, ομιλίες, εκθέσεις και παρεμβάσεις καθιστούν το «Κτήμα Νερόμυλος», όπου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, έναν ενδιαφέροντα προορισμό πολιτισμικής έκφρασης και αναζήτησης. Με ελεύθερη είσοδο, και εκδηλώσεις πρωί και απόγευμα, το φεστιβάλ καταθέτει μία ακόμα πρόταση εξωστρέφειας και αναγόμωσης της Σπάρτης.
Θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Λάκωνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και στον Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο, αντάμωμα 100 χορευτών με παραδοσιακή ορχήστρα και τον Σπύρο Κουτσοβασίλη στο τραγούδι, ενώ θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών από τον Λάκωνα σκιοπαίχτη Ηλία Καρελά με την Αρετή Κετιμέ στο τραγούδι.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις κι εκθέσεις βιβλίων, από τις Εκδόσεις «Πνοή», «Αδούλωτη Μάνη», «Λακωνία οδός» κ.α., καθώς και αφιερώματα στα βιβλία των Ι. Βαρβιτσιώτη και Δ. Πετσετίδη.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα προβολές μελετών κι ερευνών για τα μνημεία και την παράδοση της Λακωνίας, εκθέσεις φωτογραφίας, γλυπτικής και αγιογραφίας, παρουσίαση αυθεντικής παραδοσιακής φορεσιάς, παραδοσιακού τραγουδιού, εκθετήριο διακεκριμένων τυποποιημένων τοπικών προϊόντων, γαστρονομία, οινικές προτάσεις, κ.α.
Στην κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ θα τιμηθεί για την σημαντική διαδρομή και συμβολή της στην παράδοση η Λάκαινα υμνωδός – ψάλτρια Νεκταρία Καραντζή.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου / Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας», Δήμοι, η Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και πάνω από 30 συλλογικοί φορείς συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια