Τοποθεσία


Η Πλύτρα ( Plytra or Plitra) είναι παραθαλάσσιος αραιοχτισμένος οικισμός πολύ κοντά ( 4 χιλ. ) στα Παπαδιάνικα του Δήμου Μονεμβάσιας.
Η Πλύτρα απέχει από την Αθήνα 290 χιλ. και από την Σπάρτη 73 χιλ.
Στη Πλύτρα θα βρείτε πεντακάθαρες παραλίες με γαλανά νερά, ιδανικές για κολύμβηση και για ψάρεμα, μία εκ των οποίων ονομάζεται Παχειά Άμμος και έχει χαρακτηρισμό ‘’ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ’’
Έχει το κεντρικό λιμάνι που εκτός από τα σκάφη και τις ψαρόβαρκες των κατοίκων μπορεί να φιλοξενεί και σκάφη αναψυχής.
Η Πλύτρα διαθέτει παιδική χαρά, χώρο πάρκιγκ για τροχόσπιτα, καφετερίες και εστιατόρια – ουζερί.
Μπορείτε, να κάνετε πεζοπορία, περιπάτους, ποδηλασία, τζόκιγκ, ορειβασία, αγροτουρισμό, ιστιοπλοϊα, ψάρεμα.
Κάθε καλοκαίρι, διοργανώνονται από φορείς (Πολιτιστικός & Αθλ. Σύλ. Παπαδιανίκων-Πλύτρας "Η Αρχαία Κυπαρισσία") και τον δήμο Μονεμβάσιας διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες από γνωστά ονόματα και τοπικά συγκροτήματα, καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής, parties στην παραλία, κτλ.

Απέναντι από την Πλύτρα και πριν από το ακρωτήριο Ξυλί βρίσκεται ο οικισμός Καραβοστάσι με τα ξεχωριστά παραδοσιακά πέτρινα οικήματα.
Στην Πλύτρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβάσιας οι κλιματολογικές συνθήκες είναι από τις πιο καλές που επικρατούν στον Ελλαδικό χώρο.

Στη Πλύτρα, όσο αφορά τη διαμονή σας, υπάρχουν επιλογές από ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, μονοκατοικίες ή ξενοδοχεία ως επί το πλείστον κατά την θερινή περίοδο με άριστο επίπεδο παρεχομένων  υπηρεσιών
Έχει περίπου 170 κατοίκους.

Με επίκεντρο τη Πλύτρα ο επισκέπτης μπορεί να οργανώσει ημερήσιες εκδρομές στη Μονεμβάσια, στην Ελαφόνησο, στο Γύθειο, στο Μυστρά, στα Σπήλαια του Διρού, στη Νεάπολη, στο Κυπαρίσσι, στην Αρεόπολη, και όπου αλλού ο καθένας επιθυμεί.
Επίσης μπορεί να επισκεφθεί τις κοντινές παραλίες του Μποζά, της Γλυφάδας, της Κοκκινιάς, του Αρχάγγελου, της Ελιάς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια